Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα δυόσμου στο Μπίρο στους Παξούς..!

2013-05-04 22:45

 

Η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω στο 1950, όταν ο Μπίρος ήταν ένα καφενείο. Ένα στέκι για τους Παξινούς, που έκαναν μια στάση εκεί για να προμηθευτούν αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι, να ξαποστάσουν μετά τον Επιτάφιο, να τσουγκρίσουν αυγά, αλλά και να δοκιμάσουν νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους από τις παρθένες πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η ανοιξιάτικη φύση των Παξών.
Σήμερα, στο ανακαινισμένο εστιατόριο του Μπίρου, μικρές και μεγάλες παρέες κάνουν λίγο ή πολύ το ίδιο: βιώνουν το Πάσχα με κατάνυξη, με γέλια, με μια γεύση από όλη την Ελλάδα που μας ενώνει. Τα πιάτα του Μπίρου ξυπνούν νοσταλγικές εικόνες και μυούν τους επισκέπτες σε όλες τις αγνές γεύσεις και τ' αρώματα που κρύβει η λαμπρότερη Λαμπρή στο νησί: μαγειρίτσα της μαμάς, κοκορετσάκια και γαρδουμπάκια στη σούβλα, αρνάκι γάλακτος στη γάστρα με σάλτσα δυόσμου σε σφουγγάτο κολοκυθιού, αρνί στη σούβλα, πατάτες κυδωνάτες στο φούρνο με λευκό κρασί, μουστάρδα και θρούμπι είναι μερικές μόνο από τις παραδοσιακές γεύσεις που θα απολαύσετε το φετινό Πάσχα στον Μπίρο. Εδώ που τα αγνά υλικά συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους σε συνθέσεις που συνδυάζουν το χθες με το σήμερα, το Πάσχα με τη γαστρονομική απόλαυση, τη γιορτή με τη γεύση.

Πληροφορίες στο www.birostavern.gr και στο facebook

 
ethnos.gr

—————

Πίσω