
Καβούρι με τσίλι και πεπόνι με μπαχαρικά στο Suka στο Λονδίνο...! Έθνικ κουζίνα..απίθανα cocktails!
2013-07-09 23:06
Η μαλαισιανή κουζίνα αποτελεί συνδυασμό πολλών κουζινών της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά κυρίως της ινδονησιακής και της κινέζικης. Ένα από τα εστιατόρια της αλυσίδας China Grill Management, το Suka, προσφέρει σύγχρονη μαλαισιανή κουζίνα με εποχιακό μενού, που διαχωρίζει κατηγορίες φαγητού –οστρακοειδή, ψάρια, χοιρινά, λαχανικά και πουλερικά– όπως ακριβώς στη Μαλαισία. Οι νέες μειωμένες μερίδες και οι τιμές των πιάτων σε υποχρεώνουν να διαλέξεις τρία-τέσσερα πιάτα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να δοκιμάσεις περισσότερες γεύσεις. Consultant chef του Suka είναι ο Zak Pelaccio, ο οποίος φημίζεται για τις δεξιότητές του στις γεύσεις της νοτιοανατολικής Ασίας (βλέπε 5 Ninth και Fatty Crab, στη Νέα Υόρκη). Το μενού συμπεριλαμβάνει ελαφριά πιάτα όπως τραγανό κοτόπουλο, πεπόνι με μπαχαρικά ή nasi goring (παραδοσιακό τηγανητό ρύζι με ομελέτα και γαρίδες). Ξεχωρίζουν τα terlagi-lagi (καβούρι με τσίλι), suka sliced steak (φιλέτο με πικάντικη σαλάτα κρεμμυδιού, σκόρδα τουρσί και χυμό τσίλι) και η σαλάτα με παπάγια και pork belly (κάτι σαν πανσέτα). Από τα επιδόρπια, ποντάρετε σε ένα suka trifle (κρέμα ταπιόκα-καφές, παντεσπάνι αρωματισμένο με pandan και καραμελωμένες μπανάνες) ή στο φοντάν σοκολάτας αρωματισμένο με kaffir lime. Το ποτό που θα συνοδεύσει το φαγητό σας μπορεί άνετα να είναι κάποιο από τα υπέροχα cocktails όπως Strawberry & Chilli Margarita (τεκίλα, creme de fraiche, χυμός από kalamanzi lime και μια ιδέα τσίλι) ή ένα Μangopolitan (mango, vodka και Cointreau). 50 Berners Street, τηλ. 020 73001444, www.sandersonlondon.com
athinorama.gr
—————