Φάρμα Ρηγόγιαννη-"Πέστροφα στη σχάρα, χόρτα του βουνού και παγωμένη μπύρα με φόντο τα Αροάνια όρη"

2013-03-06 20:12

 

Ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Φεβρουαρίου απολαύσαμε παγωμένη μπύρα με ψητή πέστροφα και σολομό στη φάρμα Ρηγόγιαννη στο Πλανητέρο Καλαβρύτων. Η φάρμα διαθέτει "για τους πιο απαιτητικούς" και οξύρρυγχο (μεγάλο ψάρι που κόβεται φέτες σαν τον ξιφία) στη σχάρα ή πανέ με φρέσκια μαγιονέζα και όλα αυτά μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο 1 χλμ μόλις από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού όπου και περπατήσαμε μετά το φαγητό μας.Η ιστορία της φάρμας ξεκινάει κάπου στο 1970 όπου ο Κώστας Ρηγόγαννης πειραματίζεται με την παραγωγή της πέστροφας, μαγειρεύει για τους περαστικούς και σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται γνωστός για την καλή ποιότητα της πέστροφας. Οι διαδικασίες παραγωγής είναι όλες φιλικές προς το περιβάλλον, όπως  και τότε, φυσικές τροφές , υγραέριο και κάρβουνο για το μαγείρεμα. Ιδανική κοντινή σχετικά απόδραση που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό γεύση και φύση....για τους λάτρεις του είδους! 

         

 

Φάρμα Ρηγόγιαννη, Πλανητέρο Καλαβρύτων

—————

Πίσω