Αρχείο άρθρων

2013-05-21 14:41

Γιγάντια ενυδρειοπονική φάρμα παράγει τομάτες, μαρούλια και καρπούζια στην έρημο

  Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται η μεγαλύτερη ενυδρειοπονική φάρμα του κόσμου, έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων. Η πράσινη όαση στη μέση της ερήμου ανήκει στονJabber Al Mazroui, ο οποίος στράφηκε στην ενυδρειοπονία όταν άρχισε να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους καλλιέργειας...

—————

2013-05-21 14:35

Λονδίνο: πόσιμο νερό από λύματα αποχέτευσης σχεδιάζει η Thames Water

  Η Thames Water,  εταιρεία ύδρευσης του Λονδίνου, αποκάλυψε ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο που προβλέπει την ανακύκλωση των αστικών λυμάτων και μετατροπή τους σε πόσιμο νερό για τους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η αντιμετώπιση των προκλήσεων...

—————

2013-05-21 14:32

Η Calpak παρουσίασε το καινοτόμο ηλιακό θερμοσίφωνα Calpak Mark 4...

  Το νέο εξελιγμένο της προϊόν, τον ηλιακό θερμοσίφωνα Calpak Mark 4 παρουσίασε στις 13 Μαΐου στην Αίγλη Ζαπείου η ελληνική εταιρίαCalpak κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε με τίτλο “Καινοτομία και Εξωστρέφεια: Κλειδιά για μία σύγχρονη & ανταγωνιστική ελληνική...

—————

2013-05-21 14:25

Τραχανάς με μελάνι σουπιάς στο ανακαινισμένο Mylos της Σαντορίνης....

  Γαστρονομική στροφή παίρνει το bar Mylos της Σαντορίνης, κρατώντας από τα παλιά μονάχα το «καβούκι» του: έναν ανεμόμυλο στο Φηροστεφάνι με συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα. Στο πλήρως ανακαινισμένο εσωτερικό του μια φρέσκια ομάδα από τη νέα γενιά της ελληνικής γαστρονομίας με σεφ τον Μιχάλη...

—————

2013-05-21 14:21

"Cycling4Wine...."στο κτήμα Τσέλεπου την Κυριακή 26/5

  Σαββατοκύριακο με ανοιχτές τις πόρτες των επισκέψιμων οινοποιείων της χώρας είναι αυτό που έρχεται και η δραστήρια «Cycling4Wine» το γιορτάζει με ποδηλατάδα στην Τεγέα την Κυριακή 26/5. Σημείο αφετηρίας και τερματισμού το πανέμορφο κτήμα Τσέλεπου έξω από το χωριό Ρίζες, ενώ η διαδρομή μήκους...

—————

2013-05-21 14:16

Γιορτή γαστρονομίας στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης στο 50%

Χαιρόμαστε τις καλύτερες στιγμές της αθηναϊκής γαστρονομίας με έκπτωση 50% στις τιμές. Στις 21, 22, 28 και 29 Μαΐου το «α» σάς στρώνει τραπέζι στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόρια της πόλης. athinorama.gr

—————

2013-05-11 09:12

Πρωινό του Μαϊού με ελληνικό καφεδάκι στο λιμάνι της Χάλκης

  "ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ,ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΓΩΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ" Καφέ Θεοδοσία

—————

2013-05-11 08:59

Διεθνής Ημέρα Μουσείων .....Μνήμη και Δημιουργικότητα!!

Η Ημέρα των Μουσείων επιστρέφει και φέτος με θέμα «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή» και φουλ πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, αλλά για ν' απολαύσετε δωρεάν επισκέψεις σε μουσεία και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να περιμένετε...

—————

2013-05-11 08:55

Παντζάρι με Μαστίχα Χίου προτείνουν οι μαστιχοπαραγωγοί του νησιού!!!!!

  Η σαλάτα: Παντζάρι με Μαστίχα Χίου Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πρόταση από την ένωση μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Αποτελεί το καλύτερο τρόπο έναρξης και είναι ένα πιάτο με τις γεύσεις του καλοκαιριού μέσα του.    Υλικά  3 Πράσινα μήλα καθαρισμένα φρέσκο χυμό μισού...

—————

2013-05-04 22:45

Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα δυόσμου στο Μπίρο στους Παξούς..!

  Η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω στο 1950, όταν ο Μπίρος ήταν ένα καφενείο. Ένα στέκι για τους Παξινούς, που έκαναν μια στάση εκεί για να προμηθευτούν αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι, να ξαποστάσουν μετά τον Επιτάφιο, να τσουγκρίσουν αυγά, αλλά και να δοκιμάσουν νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους...

—————