καλό φαγητό

2013-05-11 08:55

Παντζάρι με Μαστίχα Χίου προτείνουν οι μαστιχοπαραγωγοί του νησιού!!!!!

  Η σαλάτα: Παντζάρι με Μαστίχα Χίου Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πρόταση από την ένωση μαστιχοπαραγωγών της Χίου. Αποτελεί το καλύτερο τρόπο έναρξης και είναι ένα πιάτο με τις γεύσεις του καλοκαιριού μέσα του.    Υλικά  3 Πράσινα μήλα καθαρισμένα φρέσκο χυμό μισού...

—————

2013-05-04 22:45

Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα δυόσμου στο Μπίρο στους Παξούς..!

  Η ιστορία του μας πηγαίνει πίσω στο 1950, όταν ο Μπίρος ήταν ένα καφενείο. Ένα στέκι για τους Παξινούς, που έκαναν μια στάση εκεί για να προμηθευτούν αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι, να ξαποστάσουν μετά τον Επιτάφιο, να τσουγκρίσουν αυγά, αλλά και να δοκιμάσουν νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους...

—————

2013-03-28 21:26

Ούζο σαφράν, για τους λάτρεις των "ψαγμένων" κοκτέιλ...!

Υλικά 50 ml ούζο 25 γρ. σαφράν 10 ml ροδόνερο 10 ml lime (στυμμένο) Ρerrier  Παρασκευή Σε ένα σέικερ, χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός του Perrier, το οποίο προσθέτουμε στο τελείωμα. Σερβίρουμε σε ποτήρι Hurricane (το σχήμα του θυμίζει λάμπα θυέλλης),το οποίο έχουμε προηγου­μένως γεμίσει...

—————

2013-03-28 21:20

Σταμναγκάθι, ανταγωνιστικό πλέον "προϊόν"στις αγορές του εξωτερικού και ευεργετικό για τον οργανισμό μας!

Το σταμναγκάθι ή "κιχωριον το ακανθωδες" είναι ουσιαστικά μια άγρια ποικιλία ραδίκι. Η φύση έχει βάλει όλη της την τέχνη και όλη της την σοφία για να δημιουργήσει αυτό το φυτό με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να επιβιώσει στις ποιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και από τις ορέξεις των χορτοφάγων...

—————

2013-03-20 23:01

Απολαμβάνοντας ομελέτα από φρέσκα αυγά και βούτηρο Νορμανδίας στο mont st Michel

Πρόταση για όσους βρεθούν στην περιοχή της Νορμανδίας στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο νησάκι mont st Michel...είναι το γνωστό για την φρέσκια ομελέτα και φημισμένο για την αισθητική του,, εστιατόριο La Mere Poulard. Η ομελέτα με βούτηρο Νορμανδίας αλλά  και τα μπισκότα βουτήρου με την ίδια...

—————

2013-03-06 20:12

Φάρμα Ρηγόγιαννη-"Πέστροφα στη σχάρα, χόρτα του βουνού και παγωμένη μπύρα με φόντο τα Αροάνια όρη"

  Ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Φεβρουαρίου απολαύσαμε παγωμένη μπύρα με ψητή πέστροφα και σολομό στη φάρμα Ρηγόγιαννη στο Πλανητέρο Καλαβρύτων. Η φάρμα διαθέτει "για τους πιο απαιτητικούς" και οξύρρυγχο (μεγάλο ψάρι που κόβεται φέτες σαν τον ξιφία) στη σχάρα ή πανέ με φρέσκια μαγιονέζα και όλα...

—————

2013-02-25 20:11

Πανηγύρι της Παναγίας, Σαντορίνη, Οία, «Πατάτες με μοσχάρι στα καζάνια και κόκκινο κρασί...!»

Πανηγύρι το 15 Αύγουστο στην Παναγία της Οίας στην Σαντορίνη… Εικόνες και γεύσεις από καλοκαίρι, το πανηγύρι στην Οία της Σαντορίνης στο πανηγυρόσπιτο της Παναγίας είναι μοναδική εμπειρία. Γλέντι μέχρι το πρωί, καλό κρασί και ντόπιοι άνθρωποι, απλοί που γίνεσαι ένα μαζί τους στον χορό και στο...

—————

2013-02-25 09:24

Cheddar...το Αγγλικό πορτοκαλοκίτρινο τυρί!

  Αγγλικό ημίσκληρο τυρί ΠΟΠ (Somerset, Dorset, Devon & Cornwall), που παράγεται από απαστερίωτο (ή μη) αγελαδινό γάλα, σε κυλίνδρους ή σε παραλληλεπίπεδα βάρους μέχρι 26 κιλών και παλαιώνει από 9-24 μήνες. Στο εμπόριο προτείνεται ακόμα και σε μικρές συσκευασίες των 450 ή και 240 γρ. Η...

—————

2013-02-21 20:28

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο,ρίγανη και φρέσκο θυμάρι..!

Υλικά Για 6-8 άτομα 10 σκελίδες σκόρδο,  4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/3 φλιτζάνι  βαλσάμικο ξίδι  Ρίγανη Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο...

—————

2013-02-21 11:18

Στην Κυρά Κατίνα στο Αμμούδι Σαντορίνης για σπιτική φάβα και ντοματοκεφτέδες...!

  Πολλές φορές πάμε σε ένα τόπο και έχουμε την αίσθηση ότι δεν προλάβαμε να τον δούμε όπως θέλαμε ή δεν επισκεφτήκαμε τα πάντα...Υπάρχουν τοπία, γεύσεις και εικόνες που μπορούν να δώσουν το στίγμα του τόπου που επισκεφτήκαμε, χωρίς να χρειάζεται να γυρνάμε ώρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο με τους...

—————